Mesajı Okuyun
Old 05-12-2011, 16:04   #8
Av.Duygu Işık Behrem

Değerli meslektaşım,

Ben gerekçeli karar henüz kesinleşmeden ecrimisil davamı açtım. Yalnız bizde şöyle farklı bir durum da var onu belirtmek isterim.

Benim dosyamda, karar bir kere Yargıtay'dan bozulup geldi. Yalnız bu bozma sadece vekalet ücreti yönünden bir bozmaydı ve karşı yanca duruşmada "bozmaya uyulsun" şeklinde beyanda bulunuldu; Mahkemece de bozma kararına uyularak karar, sadece vek. üc. yönünden bozuldu.

Böylece kararın tapu iptaline ilişkin bölümü açısından lehimize usuli kazanılmış hak doğdu. Yani şu an kararın sadece vekalet ücreti kısmı tartışılabilir, onun dışındaki itirazlar dinlenemez. (Bu arada dosyam 2. kez de vek. ücr. yönünden bozuldu ve son olarak bir kaç hafta önce 3. kez karara çıktı!!!)

Kararın tapu iptaline yönelik kısmı açısından bozma ihtimali artık hiçbir şekilde kalmadığı için ben ecrimisil davamı açarken rahattım. Ancak siz daha gerekçenizi dahi bilemiyorsunuz. O nedenle mutlaka beklemenizi tavsiye ederim.

Ben ecrimisil davası açısından, tapu iptaline ilişkin davanın bekletici mesele yapılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü o karar kesinleşmeksizin, ecrimisil yönünden karar verilebilmesi mümkün olamaz, burası net. Ancak benim davamda karşı yanın savunması bu karar kesinleşmeden ecrimisil davasının açılamayacağı yönünde, bu savunmalarına dayanak edecek herhangi bir düzenleme yok yahut bu savunmayı herhangi bir Yargıtay kararı ile de destekleyemediler.

Bu nedenle tapu iptaline ilişkin davanın kesinleşmesinin bekletici mesele yapılması gerektiğini ancak kararın kesinleşmesinin ecrimisil davası açmak için bir şart olmadığını düşünüyorum.

Saygılar,