|
|
|
|
Yanıtınız için teşekkür ederim. Benim açacağım çekişmeli boşanma davasında dilekçeler teadisi aşamasında davalı,davaya cevabında boşanma davasını kabul ettiğini beyan edecek.HMK m.140 gereği yapılacak ön inceleme duruşmasında hakim tarafları sulhe davet edecek ancak sulh sağlanamayacak. Tahkikat aşamasına geçilecek.İlk duruşmada tanıklar dinlenecek ve boşanmaya karar verilecek.Kanun maddesinden ben ön inceleme duruşmasında tanık dinletilemeyeceği sonucunu çıkarttım,neticede ön inceleme duruşmasında hüküm verilemeyecek.Ancak bugün aile mahkemesi hakimine danıştım.Evliliğin 1 yılı doldurmadığı ,tarafların ikisinin de boşanmak istediğini ve tanıklarımızı da dinletmek istediğimizi, Hükmün tahkikat aşamasında mı öninceleme aşamasında mı verileceğini sordum.Bana "tanıklarınızı hazır edersiniz,sorun olmaz,tahkikata gerek yok" dedi ;ancak ben tatmin olmadım!
|
|
 |
|
 |
|
Ön inceleme duruşması tamamlandıktan sonra, ön incelemeden hasıl olan yeni durumu değerlendirmesi gerekir. m.142'de buna uygun bir şekilde kaleme alınmış.
Bana göre, ön inceleme duruşması tamamlandıktan sonra hasıl olan duruma göre hakim derhal tahkikata geçilmesine karar verebilecek durumda ise tahkikatın geçilmesine yönünde ara kararı ile yargılamaya devam edebilir, hazır tanıkları da dinleyebilir; aksi halde hakimin taraflara tahkikat için yeni duruşma günü vermesi gerekir. Bu da benim görüşüm.