Mesajı Okuyun
Old 02-12-2011, 11:26   #5
Av.Cengiz Aladağ

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av. Engin EKİCİ
Sayın ALADAĞ;

A'nın müvekkili V değil ama A'yı vekil tayin eden de vekaletnamesindeki yetkiye istinaden V. Bu durum nasıl A'nın M'nin vekili olduğu gerçeğini değiştirmiyorsa vekil tayin etme yetkisine sahip olan V'ye neden istifaya ilişkin bildirimde bulunulamasın ki?

Saygılarımla..

HMK 82 nedeniyle istifanın M'ye tebliği yasal zorunluluktur. Ben olsam ayrıca V'ye de istifamı bildiririm.

Alıntı:
Vekilin istifası
MADDE 82. (1) İstifa eden vekilin vekâlet görevi, istifanın müvekkiline tebliğinden itibaren iki hafta süreyle devam eder.

(2) Vekilin istifa etmiş olması hâlinde, vekâlet veren davayı takip etmez ve başka bir vekil de görevlendirmez ise tarafın yokluğu hâlinde uygulanacak hükümlere göre işlem yapılır.

(3) Yukarıdaki fıkralarda yer alan hususlar, istifa eden vekilin istifa dilekçesi ile birlikte vekâlet verene ihtaren bildirilir.