Mesajı Okuyun
Old 01-12-2011, 23:48   #13
üye26959

Alıntı:
Yazan SARIKAHYA
merhaba, muhasebe bölümünde çalışan bayana çalıştığı firmadaki muhasebe müdürü tarafından sinkaflı küfürler edilmiştir.bayan iş kanunu 24/2/b ye göre haklı nedenle feshetmek istiyor. muhasebe müdürünün işveren/işveren vekili sıfatı var mıdır?bayan henüz dava açma yoluna gitmek istmemektedir. Noterden çekilecek kıdem tazminatı talepli bir fesih bildirimi yapmak istiyor.Bu yeterli midir?
ben kabul edileceğine ihtimal vermiyorum açıkçası. çünkü bir kısım meslektaşın da belirtmiş olduğu gibi, işveren vekili açısından bakılsa dahi, muhasebe müdürü; CEO, genel müdür gibi şirketin tamamında yetkili ve işçi alıp çıkarma yetkileri ile donatılmış biri değildir. sadece departmanındaki diğer işçilerle işin koordinasyon ve sirkülasyonunu sağlamak adına yetkilendirilmiş biridir. dolayısıyla kendisi gibi çalışan olan (bana göre her ikisi de işçi) kişilerin birbirlerine karşı yapmış oldukları hakaret vs hareketleri işverene mal etmek hakkaniyete aykırı düşer. kendi aralarında tazminat-şikayete konu olabilir diye düşünüyorum.