Mesajı Okuyun
Old 30-11-2011, 10:24   #4
Cumhur Okyay

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan r.o.cinar
Üstadım her şeyden önce teşekkür ederim.
Ancak burada müteahid ile yapılan sözleşmeyi davada delil olarak sunup aslında dairelerin muris adına kayıtlı olması gerektiğini, murisin rızası ile T1 ve İ'ye dairelerin devredildiğini dolayısı ile asıl işlemin muristen T1 ve İ'ye devir işlemi olduğunu savunmak gerekir diye düşünüyorum. Dolayısı ile ben tek davada iki davalıya iki dairenin muris adına kaydedilmesi için tapu iptali ve tescil davası açmayı düşünüyorum.

Kafam çok karışık...
Ben de teşekkür ederim, ancak, bu mümkün değildir diye düşünüyorum; burada müvekkilinizin zarara uğradığını iddia ettiği miras hakları söz konusudur.
Muvazaa hakkında Yüksek Yargıtay'ın görüşünü yukarıda belirttim. Denkleştirme ise İ' ye karşı olmaz; T' ye karşı ıse ancak bedeli söz konusu olaBİlir. Vasiyetnamede bu konuda açıklama varsa, İ'de kalsın, kimse hak iddia etmesin biçiminde: denkleştirme talebi de mümkün değil.
Tenkis, çok zayıf ihtimal.
Vasiyetnamedeki açıklamalar ise tüm bu düşündüklerimizi, olumlu veya olumsuz yönde bertaraf edecek, ortadan kaldıracak nitelikte olabilir. Vasiyetnameyi görmeden bence, her şey erken. Kolay gelsin.