28-11-2011, 13:21
|
|
|
Sayın meslekdaşım, direnme kararı üzerine yapılacak yeni yargılamada tabiki vekalet ücreti talep edebileceksiniz. Zira bugüne kadar yerel mahkeme davanın kabulüne ve aynı doğrultuda direnme kararı verirken yani her iki kararında sizin lehinize bir nihai karar vermemiş bulunduğundan tabii olarak sizin lehinize vekalet ücreti hükmetmemiş idi. Fakat yapılacak bu yeni yargılamada zorunlu olarak esas yönünden sizin lehinize davanın reddine karar verecek ve bu durumda sizin lehinize hükmedeceği vekalet ücretinin bana göre bilirkişi tarafından tespit edilmiş olan gayrimenkulün gerçek değeri üzerinden olması gerekiyor.
(Gerçi Hakim davacı lehine karar verdiğinde de düşük değerden vekalet ücreti takdir etmiş ama ben buna katılmıyorum, siz tüm değer üzerinden lehinize vekalet ücreti verilmesinde ısrar edin. Düşük değer üzerinden verirse temyiz edersiniz. Bana göre Yargıtay sizi haklı bulacaktır. Daha önce davanın reddi halinde dahi gerçek değer üzerinden nispi vekalet ücreti takdir edildiğini ve onandığını gördüm.)
|