Konu
:
Kardeşlerin miras hakkı iddiası
Mesajı Okuyun
28-11-2011, 11:27
#
4
Av.Cengiz Aladağ
Alıntı:
Yazan
sura_sura
Merhabalar,Müvekkilim dört kardeşler. Üç erkek bir kız. Müvekkilim evli olmasına rağmen halen babası ve annesi ile birlikte köyde yaşıyor.Müvekkil babasının 10 tane büyükbaş hayvanını yetiştiriyor, bir şekilde alıp satıyor ve çoğaltarak babasının da katkısı ile kendi üzerine bir ev alıyor.Müvekkil yılardır hayvancılık ile uğraşıyor. Söz konusu hayvanları yetiştirmiş bakmış ve her geçen gün çoğaltmıştır. Hayvanlar müvekkil adına kayıtlı. Ne var ki diğer kardeşler gerek bu hayvanlar üzerinde gerekse ev üzerinde hak iddia ediyorlar. Müvekkil yıllarca her türlü zorluğunu çekerek yetiştirdiği hayvanlar üzerinde babalarından dolayı kendilerinin de haklarının olduğunu söyleyerek sürekli rahatsız ediyorlar. Hatta hayvanların satılmasına dahi kalkışmışlardır.Müvekkil aldığı evi ya babasının üzerine devretmek yada evin bedeli olan 50.000,00 TL'i babasına vererek kardeşlerinin bu baskılarından kurtulmak istiyor.Kardeşlerin İleride kendisine karşı herhangi bir hak iddia etmeleri durumunda haksız olduklarını ispatlayacak babası ile arasında nasıl bir sözleşme hazırlamalıyım. Evi ya da evin bedelini babasına verdiği takdirde bunu sağlayabiliriz diye düşünüyorum.babası sözleşme yapmak istiyor. Ama kardeşleri bunu kabul etmiyor.Bilgi ve fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Müvekkilin ileride bu sözleşme işe yaramadı demesini istemem.
Alıntı:
Yazan
sura_sura
sayın De_jure. Yanıtınızı yeni okudum.Ortada gerçekte de bir muvazaa söz konusu değil. Müvekkil gerçekten kendi üzerine kayıtlı olan evi babasının üzerine devredecek.Bir taraftan da düşünüyorum. Hiç bir şey yapmasın diye. Zira müvekkil babası ile birlikte kalıyor. Anne ve babasına bakıyor. Kardeşleri ileride hak iddia ettiğinde bunu ileri sürebilir. Ama emin değilim.
Anladığım kadarıyla baba halen sağ. Öyleyse müvekkilinizin kardeşleri hangi haktan sözediyor? Daha ortada ölen yok, miras yok.
Bence müvekkiliniz rahat olsun.
Av.Cengiz Aladağ
Üye Kimliği
Av.Cengiz Aladağ İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
Av.Cengiz Aladağ İsimli Üyeye Email Gönderin
Av.Cengiz Aladağ İsimli Üyenin İnternet Sayfası
Av.Cengiz Aladağ İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın