25-11-2011, 16:09
|
|
|
mal iadesi ve hizmet faturası -bayilik sözleşmesinin iptali-çeklerin iade edilmemesi
Tüm meslektaşlarıma şimdiden nazik yardımları için teşekkür ediyorum.8 yıllık bayilik ilişkisi olan firmalar bayilik ilişkilerini sona erdirmek istemişler firma bayisine elinde bulunan malları iade etmesini ve aralarında bulunan cari hesabı da bayinin kendilerine 300.000Tl lik hizmet faturası kesmesi durumun da kapatabilceklerini beyan etmiştir.Bayide alınan mallar için önceden borcu için keşide ettiği çekleri vermeleri durumun da bu şartları kabul edip 60.000 tl tutarında ki malları iade edip 300.000 tl hizmet faturasını da kesmiştir.Fİrma çekleri vereceğini söylemesine rağmen fatura ve malları iade almasına rağmen çekleri geri vermeyip karşılıksız çek davası açmıştır.Dosyayı dün inceledim 3 celse geçmiş olup bayinin yurtdıışında olmasından dolayı mahkeme bayii bulanamadığı için son celsede yakalama kararı çıkartmıştır.Aralarında bayilik sözleşmesinin iptal olduğuna dair hiç bir yazılı delil yok ve elimde bulunan tek şey yukarıda bahsettiğim mal iadesi ve hizmet faturası bu koşullar altında savunma konusunda bana yardımcı olmanızı ve değerli tecrübeleriniz benimle paylaşmanızı diliyorum ve saygılarımı sunuyorum.
|