|
|
|
|
Sevgili meslektaşlar daha dün bir, bugün iki derken bedelli askerlikten yararlanabilmek için yaşını büyütmeyi planlamaya başlamış müvekkiller. Ayrıntılar için meclisten haber beklemek durumundayız ancak iki ön sorum olacak bu konuda;
1- Etik ya da değil, haklı ya da haksız yaş büyütme davasının açılma tarihi ve karar tarihi açısından çeşitli seçenekleri düşünürsek, bedelli askerliğe etkisi nasıl olacaktır ?
2- Yargılamada, gerçekten doktor raporuyla 30 yaşının üstünde olduğu tespit edilecek kişinin bedelli askerlikten faydalanmaması gibi bir ihtimal hukuka uygun olabilirmi ?
Bu sorulara, gerekçeli cevaplar alabilirsek pek çok kişiye faydalı olacağı kanaatindeyim. Şimdiden teşekkür ederim.
|
|
 |
|
 |
|
Yükümlünün yapmış olduğu yaş düzeltmesi askerlik çağına girmeden yapılmalıdır.Bu konunun belirlenmesinde mahkeme karar tarihi değil kesinleşme tarihi esas alınır.Karar kesinleşme tarihinde yükümlünün eski doğumluları askerlik çağına girmemiş olmalıdır.(As.K.m.81)