24-11-2011, 13:22
|
|
|
Sayın meslekdaşım faturalar müşteri teslim edilmiş dedikten sonra tebliğ edilmemiş demişsiniz. İmza karşılığı teslim edilmiş ise zaten ayrıca tebliğ edilmemiş olması bir sorun yaratmayacaktır.
Fatura müşteriye tebliğ edilmiş olsa idi veya imza karşılığı teslim edilmiş ise tebliğden itibaren 8 günlük süre içerisinde itiraz etmemiş olması halinde fatura muhteviyatı kesinleşmiş olacak idi ve bu durumda faturaya dayalı olalarak yapacağınız ilamsız icra takibinde yasal sürede borca itiraz edip takibi durdurması durumunda dahi açacağınız "İtirazın iptali" davasında, faturaya itiraz edilmemiş olması sizin işinize yaracak idi.
Fakat faturanın imza karşılığı veya posta ile tebliğ edilmemiş ve tebliğ edilmiş olması halinde 8 günlük sürede itiraza uğramış olması halinde, sizin müvekkil aracı tamir için teslim alırken teslimin araç sahibi tarafından yapılmış olduğunu ispat edebilecek olmasına rağmen, fatura muhteviyatında yazılı tüm işin sizin müvekkil tarafından yapılmış olduğu konusunda ispat külfeti yine sizin müvekkile ait olacaktır. Örneğin borçlu faturada yazılı şu şu işler yapıldı kabul ediyorum ama şunlar yapılmadı kabul etmiyorum dediği zaman, onlarında sizin müvekkilin yapmış olduğunun ispatı gerekir. Bu neden ile tüm iş bitip teslimat yapılırken müşteriden yapılan işlerin listeninin bulunduğu araç teslim belgesine imzasını almak en garanti yoldur diye düşünüyorum.
Yetki konusunda da, davalının ikametgahının mahkemesinin yetkili olduğu konusundaki genel yetki kuralarının geçerli olacağını düşünüyorum.
|