|
|
|
|
Merhabalar;
Emniyete bugün bir arkadaşım plaka almak için gitmiş, arkadaşım kendisi avukat olduğu için '' AV '' ' li plaka istemiş . '' AV '' plaka için emniyetten 700,00 TL para istemiş, avukat arkadaşım parayı vermemiş sizi savcılığa şikayet edecem demiş , bağış adı altında özel plaka için para istenmesinin hukuki dayanağı nedir ?
Teşekkürler...
|
|
 |
|
 |
|
Merhaba,
Daha bugün bir arkadaşımla konuştuk bu konuyu. Bazı illerde hiç bağış istenmezken bazı illerde isteniyor.
Eskiden elden alınırken şimdi bağış olarak alınan bu para artık bankaya yatırılıyor ve vakfa geçiyormuş.
Bu konuda bağış lehine sonradan düzenlenen yasal dayanak var mı bilemiyorum ama 1998 tarihli bir genelgeye göre tam tersine vakıf lehine dahi olsa plaka işlemlerinde hiçbir suretle bağış alınmaması gerektiğine dair bir kural var. Yine de detaylı araştırmak gerek.
Her halükarda zorunlu bağış diye bir şey olmaz sanırım.
Yalnız o zaman emniyet istenen plakayı vermek zorunda mıdır? Yani bağış yoksa ben bu boştaki plakayı vermiyorum yani ben özel plaka vermiyorum deme hakkı var mıdır. / Plaka boştaysa bunu vermek zorunda mıdır?