|
|
|
|
Teşekkür ediyorum, benim de korktuğum buydu. Ancak yorum yoluyla, bir umut şunu düşündüm: Kesin süre içinde hiç beyan etmediğimiz tanıkları celsede hazır ederek dinletebiliyorsak, bu şekilde yeni tanığımızı da dinletebiliriz belki. Tabii bu biraz, istediğim yönde yorumlamak oluyor farkındayım Yargıtay kararlarına göre de, yasaya göre de hazır edilen tanıkların, celse ertelenmesine gerek bırakmaması sebebiyle, dinlenmesinin kesin sürenin amacına uygun olduğu açık. Tabii somut olay farklı. Burada kesin süreye riayet edilmemesinden öte, ikinci tanık listesine varıyor olay.
|
|
 |
|
 |
|
Eldeki davada tanıklarınızın isimlerini bir defa bildirdikten sonra listede yer alandan başka bir tanık dinletebilmek mümkün değil... Kesin mehil olmasına rağmen tanık listesini sonra verseydiniz keşke; zira kesin mehilin sonucu da ihtar edilmemiş... Ayrıca kesin mehile rağmen tanıklarınızı dinletme şansınız vardı sizin de belirttiğiniz gibi... Tanık listesi ve davetiye masrafını vermek için, posta gidiş dönüş süresi ve kesin mehilin amacını dikkate aldığımızda, duruşmadan bir ay öncesine kadar bekleyebilirdiniz ayrıca...