Mesajı Okuyun
Old 04-01-2007, 15:57   #4
Av.Selim Balku

Varsayılan İki hava yolu şirketi arasındaki fark...

Bir müvekkil gurubumuzun başına yukarıda anlatılan hadiselere benzer hadiseler gelmişti. Fakat rötara sebep veren şirket Singapur Havayollarıydı.

Telefonla aradık şirketin Türkiye temsilcisini zararımız 5.ooo YTL dedik, mahkemeyle uğraşmadan tatlıya bağlayalım dedik.

Ertesi gün Singapurdan aradılar -ciddi söylüyorum Singapurdan aradılar- özür dilediler ve muhakemeye gerek kalmaksızın zararlarımızı fazlasıyla karşıladılar.

Aynı günlerde yine buna benzer hadiselerle Türk Hava Yollarını telefonla aradık. Şu tarihteki haksız bir rötardan dolayı 2.000 YTL zararımız var, mahkemeye gitmeden bu işi tatlıya bğlayalım dedik.

THY ilgili yöneticisi şaşkın, bizim böyle bir ödeme sistemimiz yok, mahkemeden karar alınmadıkça ödeme yapamayız.

Sonuç: Singapur Hava Yollarından 5.000 YTL tazminatımızı aldık onlar memnun, biz memnun...

THY karşı maddi ve manevi olmak üzere 45.ooo YTL tazminat davası açtık, şu anki göstergeler bu ücretide alacağımızı söylüyor.

Buradan THY yöneticilerine seslenmek istiyorum -aynısını telefondaki müdürede söyledim- "THY anonim ortaklığı kimin şirketi, açtığımız dava neticesinde belkide alacağımız, 43.000 YTL fark kimin cebinden çıkacak," ve daha sayabileceğim türlü sebepler...