13-11-2011, 20:43
|
#3
|
|
|
|
|
|
Yerel mahkemede görülmüş olan ve reddine karar verilen tapu iptal tescil davamızda, duruşma talepli olarak temyiz etmiş olmamıza ve temyiz yoluna başvurma harcı, temyiz karar harcı, temyiz posta masrafları ve diğer adı altında tüm masrafları yatırmış olmamıza rağmen, Yargıtay, davetiye masrafı bulunmadığından, duruşma isteğinin reddi ile yerel mahkemenin red kararını onamıştır. Ve devamla fazla alınan temyiz peşin harcının istek halinde iadesine yönünde hüküm kurmuştur.
Görüldüğü üzere, tüm posta masrafları dahil tarafımızdan yatırılmış olmasına rağmen geçen sene temyiz ettiğimiz için 5TL olan pul bedeli bu sene 6TL olduğundan (ki bu benim kanaatim) duruşma talebimiz reddedilmiş diye düşünmekteyim. Kaldı ki, hadi pul yok, fazla alınan harcı iade edeceklerine oradan pul bedelini karşılayamazlar mıydı?
Böyle bir durumda karar düzeltme yoluna gitmeyi düşünüyorum ancak sizlerin de bir fikrinizi almak istedim. Bu konudaki fikirleriniz ya da başından böyle bir durum geçen arkadaşlarımız varsa bunları bizimle de paylaşırsanız çok mutlu olacağım.
Selamlar...
|
|
 |
|
 |
|
Keşke, bu sene ikmalen 2,TL posta pulu verseydiniz.Kolay gelsin...
|