Mesajı Okuyun
Old 12-11-2011, 10:58   #13
Av.Cengiz Aladağ

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.DM
Merhaba, ihtiyati hacizde muhafaza yapilip alacakli vekilinin belirttigi yediemine mallar teslim edilirse ve borclu haricen odeme yaparsa ve yediemindeki mallari geri iade isterse, nasil bir yol izlenir? Konuya cok yabanci oldugum icin bilemedim.

Alıntı:
Yazan tiryakim
icra dosyasına bir talep açıp malları yedieminden , alacaklıya iadesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca benim bildiğim kadarı ile alacaklı malları yedieminden alırken icra müdürününde orada olması gerekir diye biliyorum.

Alıntı:
Yazan tiryakim
Siz kimin mallarını haciz ettiniz borçlunun mu alacaklının mı ?

Alıntı:
Yazan tiryakim
Borçluda alacaklıda iadeyi talep edebilir.
Ama dosya borcu haricen tahsil edildiği için ve bu haricen tahsili icra müdürlüğü bilmediği için alacaklı vekili olarak sizin dosyaya talep açıp dosyada haciz edilip yediemine bırakılan malların borçluya teslmini talep edebilirsiniz...

Sayın Av.DM,
Yasa ve uygulama ile bağdaşmayan yanıtları dikkate almayınız.
Olasılıklara göre:
1-İhtiyati haciz kararı alıp, esas takibe henüz geçmediyseniz, ihtiyati haciz dosyasında bundan feragat edebilir ve mahcuzların borçluya teslimini talep edebilirsiniz. Bu olasılıkta harç ödenmez.
2- İhtiyati haciz kararının icrasından önce ya da İİK 264 maddesindeki süre içinde esas takibe geçti iseniz, bu takipten feragat edip harcını öder ve mahcuzların borçluya teslimini talep edebilirsiniz.
Her iki durumda da mahcuzların teslimi icra memuru aracılığı ile yapılacak ve haciz harcı ödenecektir.