Mesajı Okuyun
Old 05-11-2011, 14:00   #5
Av. Eugen Huber

Öte yandan, O'nun terekedeki miras payı, zamanaşımına veya hak düşürücü süreye uğramayacaktır.

Sayın meslektaşım. Burasını anlamadım. Benim okuduğum kadarıyla, saklı pay talep etme bir süreye bağlı. O da saklı paylara tecavüz edildiğine ıttıla tarihinden itibaren 1 yıl. Ve hak düşürücü süre. Vasiyetname O'nun annesine (ve O ile otururken) 31.5.2010'da tebliğ edilmiş. O'nun murisi olan Eş de 29.8.2010'da vefat etmiş. Ben diyorum ki, hadi, 31.5.2010'u geçtik, en geç bu yıl Eylül başına kadar O tarafından bir tenkis davası açılmalıydı. Tabii bu benim düşüncem. O'nun annesinden dolayı miras payı tabii ki var. Ancak bir vasiyetname var. Fikrimce Y3 tarafından açılan dava sıfattan dolayı (er veya geç) reddedildiğinde vasiyetname kesinleşmiş olacaktır. Zaten mirasın bir kısmı O'ya vasiyet edilmiş (bir dairedeki 1/2 pay) Ama vasiyet edilen bu pay eşin tüm müras hakkını karşılamıyor.
Özetle demek istediğim bu (yeğen tarafından) yanlış açılan dava reddedildiğinde artık vasiyetname kesinleşmiş olacağından artık vasiyetnamenin tenfizi aşaması başlar diye düşünüyorum. Ve bu satten sonra O tenkis davası açsa da 1 yıllık hak düşürücü süre geçmiştir diye düşünüyorum.
Yanılıyor muyum diye de sormadan geçemiyorum.
Değerli görüşleriniz için bir kez daha teşekkürlerimi sunarım.
Saygılarımla.