Mesajı Okuyun
Old 29-10-2011, 22:20   #43
Av.Evran KIRMIZI

 
Varsayılan

Sayın Ekici, forumun üst sayfalarında Sayın Kavili kendisi şüpheli sıfatıyla çağrıldığını belirtmiş zaten. Bence de yapılan hukuka ve yasalara uygundur. Burada Avukatlık Kanunu'na atıfta bulunan meslektaşlarıma hatırlatmak isterim; Sayın Kavili müdafii sıfatıyla değil şüpheli sıfatıyla çağrılmıştır. Çağrıda bir yanlışlık varsa o da "zorla getirme" ibaresi değil "avukat" ibaresinin yazılı olmasıdır.

Md.1:Avukat, yargının kurucu unsurlarından olan bağımsız savunmayı serbestçe temsil eder.

Meslek Kuralları Md 9. Avukat, kanunen bulunduğu başkaca mevki ve olanaklarının mesleki çalışmalarına etkili olmamasına dikkat eder.
Avukat, mesleki çalışması dışında kişisel anlaşmazlıklarda, avukatlık sıfatının özelliklerinden yararlanamaz.

Avukat benzer şekilde kendisine ait hukuk davasında avukat sıfatını kullanamamaktadır. Yasalarda olmayan bir hak ve yetkinin sırf meslektaş dayanışması adına kullanılabileceğini söylersek bazı hakim ve savcıların meslektaş dayanışması adına hukuku zorladıkları olaylara gösterdiğimiz tepki ile çelişmiş oluruz.
Avukata zorla getirme ihtarı yazılamaz ise ihtar edilmeden zorla getirilebilir mi? Zorla getirilemez ise yakalanabilir mi? Bunların cevabı hayır ise yargılama nasıl yapılır?