Konu
:
HMK ve İhtiyati Tedbir
Mesajı Okuyun
28-10-2011, 19:03
#
13
Av. Caner Arıcı
Alıntı:
Alıntı:
Davaya konu taşınmazın üçüncü kişilere devredilmesi, "idare mahkemesinin idarenin haksız imar uygulamasına ilişkin kararı" nın idare tarafından yerine getirilmesini etkiler mi ki?
Alıntı:
Dava 5-6 yıldır devam etmekte ve davacıyı yıpratacak dereceye varmış durumda. Temyizen incelemede de lehine sonuçlanmasına rağmen şimdi de belediyenin karar düzeltme başvurusu nedeniyle bekleme durumu söz konusu, muhtemelen yine onanacak. Ancak, kendine ait olduğu yargı kararıyla tescillenmek üzere olmasına rağmen taşınmazı haksız olarak iktisap eden şahıs bir başkasına, o da bir başkasına satış gerçekleştirince, bu devirlerin de iptali için o şahıslarla hukuki mücadeleye girmek istemiyor.
Evet; meseleyi şimdi daha iyi anladım teşekkür ederim.
Alıntı:
Başlık altında görüşlerini paylaşan değerli meslektaşlarımın yaklaşım ve önerileri doğrultusunda, idari davanın kesinleşmesini bekleyip sonrasında mülkiyete dayalı girişimde bulunmanın isabetli olan yol olduğu ortaya çıkmıştır.
Evet; ben de meslektaşlarımla birlikte size, yani en isabetli ve hatta "tek" yolun bu olduğu hususuna katılıyorum.
Saygılarımla...
Av. Caner Arıcı
Üye Kimliği
Av. Caner Arıcı İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
Av. Caner Arıcı İsimli Üyeye Email Gönderin
Av. Caner Arıcı İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın