Mesajı Okuyun
Old 27-10-2011, 17:57   #2
Av.Suat Ergin

Alıntı:
Yazan avukat1980
Değerli meslektaşlarım;bin meslektaşımız borçlu şirket aleyhine ihtiyati haciz yolu ile takip yapıyor ve çeşitli bankalara 1.haciz ihbarnamesi yollanıyor.bu arada şirket muhasebecisi bankaya sözlü talimatla alacaklı vekili olan meslektaşımızın hesabına borç miktarı kadar parayı eft yaptırıyor.bunun üzerinede meslektaşımız ihtiyati hacizden (takipten değil) feragat ediyor.Ancak aradan yaklaşık 5 ay geçtikten sonra borçlu şirket "benim gönderilen paradan haberim yoktu" diyerek -borçlu şirkete ödeme emri tebliğ edilmemiş veya edilememiş- hem banka hemde meslektaşımız aleyhine alacak davası açmış.Meslektaşımızın takibi müvekkili adına açtığı sabit.Borçlu şirket avukatı paranın meslektaşımızın hesabına gönderilmesini dayanak yapmakta.Halbuki eft gönderilirken icra dosya numarası vs yazılı.Şimdi burada husumet açısından sorun olduğu belli fakat bununla ilgili yargıtay kararı bulamadım.Karar ve değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkürler..

Banka makbuzunda icra dosya numarası yazdığına göre, Yargıtay kararı aramaya gerek yoktur. Kaldı ki, dekontta hiçbir açıklama olmasaydı dahi, dekont "bir borcun ödendiğine" kanıt olacaktır. Bu konuda THS'de araştırma yaparsanız en azından benim sunduğum kararı bulabilirsiniz.

Sonradan Eklenen Link: http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=5608