|
Alıntı: |
 |
|
|
 |
Yazan Av. Engin EKİCİ |
 |
|
|
|
|
|
|
.... görüşünüzle, konunun gönüllük esasıyla değerlendirilebileceği çizgisinde buluştuğumuzu görüyorum...
|
|
 |
|
 |
|
Sayın Ekici,
Dostum, sadece gönüllülük prensibinden hareket edersek yanlış sonuca varabiliriz.
Düşün ki, 100 işçinin çalıştığı işyerine işveren geldi ve " ... falan ildeki falan Plastik Ltd. şirketi futbol oynamayı teklif etti ben de motivasyon açısından ve o işveren ile ikili ilişkiler bakımından uygun gördüm, aranızda gönüllü varsa gelsin, yoksa koluna bacağına bakıp ben seçecem ... " dedi. Şimdi bu işçilerden 10 tanesi gönüllü oldu ve 8'i gönderildi ise burada gönüllülük var ama işveren talimatı ile gönüllülük var. Oysa aynı işveren geldi ve " ... falan ildeki falan Plastik Ltd. şirketi futbol oynamayı teklif etti, oynamak isteyen onlarla iletişim kursun, yer ve zaman kararlaştırsın ..." dedi ve gitti. Senin işçilerinden de bir grup iletişim kurdu ve gitti, müsabakada kaza meydana geldi. Burada da gönüllülük var ama iş kazası sayabilir miyiz, hayır. Ama aynı örneğin önceki halinde de gönüllülük vardı ve biz onu iş kazası diye niteledik
Buradan şu sonuç çıkıyor, sadece gönüllülük kazanın iş kazası olmayacağını göstermez