|
Alıntı: |
 |
|
|
 |
Yazan Av. Engin EKİCİ |
 |
|
|
|
|
|
|
Kanunda "gönderilmesi" ifadesi vardır ve işçi, somut olayda asıl işini yapmamaktadır ancak herhangi bir yere de gönderilmemekte, tamamen kendi iradesiyle (aksi de olabilir ancak gönüllülüğe vurgu yapıldığı için şahsen bu şekilde anlıyorum) spor etkinliklerine katılmaktadır. İşverenin herhangi bir yönlendirmesi/telkini/baskısı vb.. olmadığı sürece işçi kendi başına hareket etmiştir ve bu olayda spor yaparken meydana gelen kaza iş kazası kapsamında ele alınamaz.
|
|
 |
|
 |
|
Sayın Ekici;
İbrahim Beyin de belirttiği gibi, olayın iş kazası olması ayrı şeydir, işverenin bu kazadan sorumlu olması ayrı şey.
İşyerinde işçinin işiyle hiç bir alakası olmayan bir sebeple kalp krizi geçirmesi dahi iş kazası sayılabilmektedir örneğin.
Öte yandan, iş kazalarının önemli bir kısmının da, işçilerin işverenin haberi dahi olmadan, kendi iradeleriyle yaptığı şeylerden kaynaklandığı da bir gerçektir.
Şunu da belirtmek gerekir ki, ben de olay (işyeri dışında olduysa) iş kazasıdır demiyorum. Ancak iş kazası değildir diyebilmek için daha detaylı bilgiye ihtiyaç vardır diyorum.
Saygılar,