Mesajı Okuyun
Old 24-10-2011, 10:31   #2
üye31284

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan aslihanalaca
Merhaba
Ben kurum avukatı olarak çalışıyorum.Lehimize yapılan bir vasiyetnamenin açılması davasında vasiyetnameyi kabul ettiğimize dair beyanda bulundum ancak Bursa 1. Sulh Hukuk Mahkemesi vasiyetnamenin kabul yada reddine ilişkin özel yetkili vekaletname olması gerektiğinden bahisle vekaletname ibrazı için tarafımıza süre vermiş. İstanbulda bir çok vasiyetname dosyasına girdim ve hiç böyle bir talep gelmedi. Mevzuatta yada yargı kararlarında da böyle bir konuya rastlamadım. Bu konu ile ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
Şimdiden teşekkürler

Acaba burada bahsedilen HMK 74'te yer alan "kabul" özel yetkisi mi?

Vekaletinizde bu var mı? Heralde vardır...

Ancak özel olarak "vasiyetnamenin kabulü" yetkisi isteniyorsa hukuki dayanağını merak ettim.

Vasiyetnamenin açılması davasında, taraflara tebligat yapılır, gelenlerin huzurunda vasiyet okunur, itirazı olanların itirazı karara geçilir, tebligat yapıldığı halde gelmeyenlerin gelmesi beklenip yeni gün verilmez, dosya kapanır.

Kuruma tebligat yapıldı, siz vekil olarak gittiniz, kabul ettiniz. Yani zaten bir itiraz yok. Yani kurumun tebliği alıp gitmemesiyle, sizin gidip kabul etmeniz arasında kurumun menfaati açısından bir sorun yok. Süre verildi, süresinde vekaleti sunmasanız, zaten kabul olduğu için sorun olmaz. Ancak vekalet ücreti kaybınız olur sanırım. Ben de bu konudan hiç anlamam.

Uzun zaman geçmiş, bir sonuca ulaşabildiniz mi? Yoksa ne olur ne olmaz diye yeni vekalet mi çıkarttınız?