Mesajı Okuyun
Old 17-10-2011, 12:18   #28
AV. cannn

merhaba,

Bence ücretlerin peşin yatırılması adli yardım hizmetlerinin gelişmiş olduğu ülkelerde hukuka hizmet edebilir.

Bizde masraflar yatırıldıktan sonra adli yardım talebi karara bağlanıyor.

Adalete erişim sorunları çözülmeden, hızlandırılması ne kadar doğrudur sizce?

Yeni bir alt yapı oluşturmadan, yeni bir sistem kurmadan hızlandırılan eski bir sistem mutlaka kaza yapacaktır

Ülkemizdeki kültürel alt yapı ve sosyoekonomik gerçekleride göz önünde bulundurma zarureti var.

Konuya başka bir açıdan bakıldığında, adalete erişim dahada zorlaşacak ve ara buluculuk yasası yeniden ısıtılıp gündeme kendiliğinden gelecek.

Zira kanaatimce, adalete erişemeyen insanlar arttıkça, farklı arayışlara girecekler ve yeni durumun kanunla düzenlenme ihtiyacı kendiliğinden ortaya çıkmış gibi bir görünümle karşı karşıya kalınacak.

Bunun sonucunda, hukukçu olmayan kişilerin açacağı uzlaştırmacı büroları mantar gibi üreyip yayılacak ve hukuk birliği ortadan kalkacak.

Son olarak avrupa ülkelerindeki sistemi incelememiz bizlere daha sağlıklı bir fikir edinmemizi sağlayabilir.

Özellikle almanya ve yunanistanı bilen meslektaşlarım bilgilerini ayrıntılı olarak paylaşırlarsa sevinirim.

Benim bu konulardaki bilgilerimin kaynağı bu ülkelerde yaşayan türk vatandaşlarından dolayı olduğundan paylaşmayı doğru bulmuyorum.