Mesajı Okuyun
Old 12-10-2011, 13:11   #5
Olcayhukuk.com

Sayın Metin tekrar teşekkürler.

Diğer ortakların ve yönetim kurulu üyelerinin tepki göstermemelerinin sebebi, kötü niyetli hareket eden ortakla birlikte hareket ediyor ve nemalanıyor olmaları.Dolayısıyla sizin gösterdiğiniz yolların yanı sıra TTK 336 kapsamında bir sorumluluk davası da açılabileceği düşüncesindeyim. Bilmiyorum siz ne dersiniz.

Burada şöyle bir soru aklıma geliyor: Anne adına vesayeten sizin dediğiniz yönetim değişikliği talebinde veya TTK 336 kapsamında bir tlaepte bulunulabilir mi? Bulunulabilirse bu da sulh hukuk hakiminin denetimine tabi olacak mıdır?

Eğer kötü niyetli ortak bu işlemleri anneyle müştereken gerçekleştirmişse (ki böyle bir ihtimal de mevcut, ancak anne bu durumun farkında değil), o zaman iki talep de sürüncemeye girebilir kanaatindeyim.

Şirketlerin tasfiyesiyle ilgili herhangi bir tavsiyeniz olur mu, çünkü anne yaşlı olduğundan şirketin işlerliği artık kendisi açısından bir şey ifade etmiyor.

Son sorunuza bilgi olarak söylemek isterim ki, kardeş her 2 şirkette de esas sözleşmeyle imza yetkilisi olarak atanmıştır.

Saygılar.