|
|
|
|
ev eşyasının haczedilmesi ile alacağın tahsil edileceğine inanıyorsanız şu an ki düzenleme kalsın derim. Ben ev eşyalarının (buzdolabı vs) ufak alacakları dışında alacağın tahsili bakımından pek bir etkisinin olmadığı düşüncesindeyim.
.
|
|
 |
|
 |
|
Şimdi yazacaklarım da gerçektir. Dosya halen ofisimdedir. Bir başka müvekkilin mafyöz bir borçlusu vardı. Borç 140.000 TL.ye baliğ olmuştu. Adamın oturduğu ve maliki olduğu ev bankaya ipotekliydi. Kısaca evindeki menkullerden başka haczedilecek malı yoktu. Evine hacze gidip, muhafaza yapmadık. Bazen 3.000, bazen 5.000 TL şeklinde yaklaşık 50.000 Tl.yi 1 yıl içinde tahsil ettik. İşin uzamasından sıkılan ve kızan müvekkil bize, "mafya diye korkuyorsun, ondan mal kaldırmıyorsun" diye, bozuk attı.
Biz de "adamın ekonomik durumu kötü olsa bile, konu komşuya rezil etmenin alemi yok. Muhafaza yaparsak artık borcu ödemez. Çünkü konu komşuya rezil etmiş olacağız" dedim. Müvekkil aksini savundu. Ve biz muhafaza yaptık. Sonuç: Daha sonra 1 krş. dahi tahsil edemedik.
Ev haczinin, borçlu üzerinde önemli etkisi vardır. Yılların tecrübesi ile söylüyorum. Yoksa kap kacak meraklsı değilim.