Konu
:
hmk'da harçlar
Mesajı Okuyun
11-10-2011, 21:31
#
6
Av.Cengiz Aladağ
Alıntı:
Yazan
Av.Hülya Büyükoğlu
Sayın Aladağ;
Bugün adliyede karşılaştığım bir meslektaşım, Bakırköy'de yeni dava açtığını ve harcın tamamının peşin olarak kendisinden talep edildiğini söyleyince tevzi bürosuna girerek sordum. Tevzi Bürosu çalışanları ölüm ve cismani zarar harici kalan tüm davalarda harcın tamamının dava açarken tahsil edildiğini söyledi. Harçlar K.da herhangi bir değişiklik olmamasına rağmen nasıl böyle uygulama yapılabilir, şaşkınlık içindeyim. Tecrübe sahibi meslektaşlar, özellikle yeni yasa yürürlüğe girdikten sonra dava açanlar bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim. Sanırım hükümet yargıdaki problemleri çözmeyi vaat ettiğinde hak arama özgürlüğüne engeller getirerek davaların azalmasını amaçlamış. Zira bir çok kişi bu masrafları ödeyemediği için dava açamayacak diye düşünüyorum. Saygılar.
Yeni yasa harçlar konusunda bir yenilik getirmemiştir. HMK döneminde açtığım davalarda harç yönünden bir sorun çıkmadı. Gider avansı konusunda da ilk zamanlardaki karışıklık pek kalmadı. Yaşadığım tek sorunda, dava dilekçesinde tanık deliline dayanmadığım halde tanık masrafı alınmak istendi, ödemedim; yasa ve tarife ile açıklayınca doğru olanı anladılar.
Av.Cengiz Aladağ
Üye Kimliği
Av.Cengiz Aladağ İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
Av.Cengiz Aladağ İsimli Üyeye Email Gönderin
Av.Cengiz Aladağ İsimli Üyenin İnternet Sayfası
Av.Cengiz Aladağ İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın