Mesajı Okuyun
Old 11-10-2011, 15:14   #3
Olcayhukuk.com

Sayın Metin ilginiz için teşekkürler.

1. Ltd şirket 3 ortak var ve vesayet altına alınması muhtemel kişi müdür sıfatıyla tek başına imza yetkilisi.
2. A.Ş.'de 5 ortak var ve vesayet altına alınması muhtemel kişi yönetim kurulu başkanı aynı zamanda tek başına imza yetkilisi.

3.Müvekkilin kardeşi de her 2 şirkette tek başına imza yetkilisi olduğundan malları ucuza elden çıkarma işlemini herhangi bir kısıtlamaya uğramadan gerçekleştirebiliyor. Müvekkil yetkili veya ortak olmadığından ve annesi de durumun farkında bile olmadığından şu an eli kolu bağlı durumda.

4. Müvekkilin annesinin bunama başlangıcına sahip olduğuna dair hastane raporları elimizde mevcut ve yaşı da 80'in üzerinde. Ayrıca müvekkille beraber yaşıyor. Dolayısıyla vesayet kararını alma da herhangi bir sıkıntı yaşayacağımızı sanmıyorum. Ancak bu kararı alırsak ne gibi yöntemler izleyebileceğim hakkında fikir sahibi olmak istedim.

Ek olarak hissedarlık durumunu tam olarak maalesef bilemiyoruz, sicil İstanbul'da değil. Ancak annenin ana hissedar olduğunu varsayarsak, yönetim değişikliği yapılabileceği kanısındasınız sanırsam.

Teşekkürler