10-10-2011, 19:09
|
|
|
borç konusunun kısmen ödendiği halde tamamının icraya konu edilerek müvekkilimin aracının bağlanması
SAYIN MESLEKTAŞLARIM MERHABALAR...
Müvekkilime ait 5 bin TL'LİK çeki,müvekkilim 3 bin TL'sini ödemiş.İlamsız takip olarak kalanından takibe konu olması gerekirken ,icraya tamamı konmuştur.Süresinde itiraz etmeyen müvekkilim şimdi tamamından ferileriyle birlikte sorumlu tutulmaktadır.Bende bugun karsı taraf(alacaklı) vekilini aradım ve sayın meslektaşıma 3 bın TL ödeme makbuzlarını faxladım.Bu 3 BİN tl'LİK ÖDEMEDE KARŞI TARAFLA MUTABIKIZ.mÜVEKKİLİM TAKİPTEN SONRA DA 900 tl ödeme yapmış alacaklı vekiline.Bugun karsı taraf vekili 3 bin TL lik ödemeyi takip dosya hesabından mahsup etmektedir.Oysa hesap tamamen farklıdır.çünkü borç iki bin TL üzerinden konup,vek.ücreti ve faizler ona göre hesaplanacak.SORUM ŞUDUR Kİ;
1-Takipten sonra acılan menfi tespit acmak istiyorum.Ama takipten sonra ödenen 900 TL için istirdata dönüşmüş olurmu..?
2-Ayrıca savcılığa şikayet hakkım varmıdır?
3-5 bin tl'nin 3 bin i ödenmesine ragmen hem tamamı icraya konmuş,hemde MÜVEKKİLİMİN TİCARİ ARACINA YAKALAMA EMRİ ÇIKARTILMIŞTIR.MÜVEKKİLİMİN ARACI BU BORÇ YÜZÜNDEN 1 YILDIR VE BU YAKALAMA EMRİYLE BAGLIDIR.ARACI KİRAYA VERİP GELİR ELDE ETMEK AMACI VARKEN KARSI TARAF ISRARLA TAMAMINI FAIZIYLE ISTEMEKTEDIR.BU TİCARİ ARACIN 1 YIL BAĞLI OLMASI SEBEBIYLE DE MADDI TAZMINAT DAVASI ACABILIRMIYIM?
4-Sözkonusu icra takibi İstanbulda,müvekkilim Kayseridedir.Menfi tespit davasını, savcılığa şikayeti, maddi tazmınat davalarını kayseri de acabılırmıyım?
5- 1 EKİM düzenlemesine göre de hala icra dosya hesabını depo etmek zorundamıyım , yoksa %15 lık temınat yeterlımı?
ÇOKKK ÇOKK TESEKKÜR EDERİM BU UZUN SORUYU CVPLAYAN SİZ DEGERLİ MESLEKTAŞLARIMA...
|