Mesajı Okuyun
Old 10-10-2011, 16:42   #1
Av. Şehper Ferda DEMİREL

 
Varsayılan Süresiz kira akdi

Merhaba,

Müvekkilimin; Belediye sınırları içinde ve tapuya dükkan vasfıyla kayıtlı ve yine dükkan olarak kiralanmış (Bakkal) ve kira ilişkisi ilk olarak 1978 yılında başlamış bir taşınmazda kiracılığı söz konusu.

Diğer ifadeyle 33 yıldır aynı işyerini işletmekte. İlk sözleşmeden sonra bir kez 2006 yılında (2 yıllık) , son olarak da (2006 tarihli olan sözleşme devam ettiği halde) 2007 yılında bir yıllık olmak üzere yeni sözleşmeler de imzalanmış... (Sonuncuyu biz anımsamıyoruz ama davacı var diyor)

Esasen bu sözleşmeler de kira bedeli konusunda ihtilaf çıkmaması için yapılmış.

33 yıldır devam eden dükkan kiracılığının; SÜRESİZ BİR KİRA İLİŞKİSİ olduğunu, akdin başlangıcının 1978 olup; devamlılık gösterdiğini, son zamanlara ait iki sözleşmenin de kira bedeli konusunda ihtilaf yaşanmaması adına sembolik olduğunu ileri sürdüğümde dinlenilirlik şansım, sizce nedir? BK.m.262/1 e kendimizi yerleştirebildiğim takdirde ihtar süre koşulları mevcut olmadığından davacının davası reddedilecek, aksi halde yalnızca ihtiyacın samimi olmadığı savunmamızla dava yürüyecek)


Saygılarımla...