Mesajı Okuyun
Old 07-10-2011, 11:17   #2
Av.Evren Akçay

Benimde başıma buna benzer bir olay geldi. Ben olumsuz cevap verdikleri için yazılı olarak dilekçe verdim. Dilekçemi " Karakol dilekçe verilecek yerlerden değildir " diyerek almadılar, bende yetkili amirle görüştüm burası bir kamu kumudur almak zorundasınız, almayacaksanız reddettiğinizi yazı verin dedim oda aynı cevabı verdi. Ben ısrarla dilekçemi almak zorunda olduklarını ve işlem yapmaları gerektiğini söyledim ama netice değişmedi. Bende karakoldan ayrıldım ve hemen 3-4 sayfalık bir dilekçe ile (dilekçe hakkı ve diğer mevzuattaki kanuni dayanağı belirterek) bilgi edinme kanunu kapsamında nasıl böyle bir işlem yapıldığını, bunun mevzuat açısından nedenini, karakolun dilekçe verilemeyecek yerlerden olup olmadığı konusunda Emniyet Genel Müdürlüğüne başvurdum ve İl Emniyet Müdürlüğüne şikayette bulundum. Sonuç Bilgi edinme başvuruma verilen cevapta yapılan işin yanlış olduğu ve polislerin kötü niyetli olmadığına dair cevap verildi. Ayrıca da ilgililer hakkında soruşturma açıldı. Bu daha 1 aylık bir olay ve şu anda soruşturma sonucunu bekliyorum.