Mesajı Okuyun
Old 07-10-2011, 11:12   #5
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av. Caner Arıcı


İlamda ticari faize hükmedilmiş, ticari faiz işletilmiş, takip sonrası için yasal faiz istenmiş, o halde, tahminimiz gibiyse; "MAHKEMENİN KARARI YANLIŞ"

Katılmıyorum. Mahkemenin kararı ve işlemiş faiz hesabı doğrudur. Ancak meslektaşımız, "takip tarihinden itibare asıl alacağa işleyecek......faiziyle birlikte" şeklindeki ibarede yer alan boşluğa manuel olarak müdahele edip "ticari " kelimesini eklememiştir.

Soruyu şöyle düzeltelim. Mahkeme kararında "ticari faize" hükmedilmesine rağmen, alacaklı "yasal faiz" isteyebilir mi? Cevap "evet" olacaktır.

Pekala, "ticari" kelimesi unutulmasına rağmen, alt kısımda yer alan " %16 ticari faiz" ibaresi durumu kurtarmaya yeter mi?

Ben borçlu vekili olarak, "Asıl o ibare sehven yazılmış veya işleyen faize aittir" dersem, siz alacaklı vekili olarak ne dersiniz?