Mesajı Okuyun
Old 29-12-2006, 16:51   #10
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Alıntı:
sayın meslektaşlarm ben borçlu vekiliyim bu mesleğe girerken yapılan yemin de sadece sizler için değil herkes için geçerliğidir

Sayın ayanlar07,

Alıntısını yaptığım cümlenizdeki gibi düşünüyorum. Evet "yemin" sadece "bizleri" değil HERKESİ yani TÜM AVUKATLARI bağlamaktadır. Benim mesajım da bu hususun hatırlatılmasına ilişkin idi.

Sorunuzdan olayın ne tarafında olduğunuz anlaşılmamaktaydı. Bir kaç defa hukuka, meslek etiğine aykırı davranışlar için burada yasal dayanaklar aranmıştı. Biz de iyiniyetle yanıtlamıştık. Aynı duruma düşmemek için çekincemi belirtmek istemiştim.

Cevabımda birinci olasılıktan söz etmiş ve böyleyse "seve seve yanıtlanmalıdır" denilmiştir. Bu olasılığın gerçekleşmesine kendi adıma sevindim.

Soruya gelince...Biraz daha ayrıntı verin lütfen. Örneğin alacaklı vekili ile görüşmeniz oldu mu? Kendisi borçludan aldığı miktarı söylüyor mu? Borçlu ile Alacaklı vekilinin beyanları birbirini tutuyor mu? Borçlu ne kadar ödediğini iddia etmektedir?

Dün bana bir müvekkilim telefon etti" Çek bedeli 9.500 YTL, alacaklı vekiline daha önceden 5.000 YTL vermiştim; şimdi telefon ettim gel 4.500 YTL ni vereyim, dosya kapansın dedim." O da bana "Git dosyaya yatır" dedi. " Ne yapacağız?" ben de kendisine "Alacaklı vekili doğru söylemiş; git dosyaya yatır, borcunun tamamını icra müdürü sana söyler" dedim.

Hepimizin başına böyle şeyler gelmektedir. Borçlu icra takip gideri ve avukatlık ücreti zor geldiği için; alacak aslını ödeyip borçtan kurtulmak ister.

Öte yandan tecrübe ile sabittir ki, borçluya sorudaki gibi muğlak "belge" veren meslektaşlarımız da (Maalesef) bulunmaktadır. Amaç, alacağın büyük bir bölümünü aldıktan sonra, borçluya faiz ve gider adı altında yasal olmayan(Hatta yol parası adı altında) talepleri de ödetebilmek...

Umarım anlatabilmişimdir.

Saygılarımla