Nazife hanım cevabınız için teşekkürler. Tapu dairesine gittim ve tapu müdürüne ''hiç gerçek değeri ile satılan bir taşınmaz var mı?

'' diye sordum. Tapu müdürü cevaben ''yok,sadece şufa davasında sıkıntı yaşamamak için taşınmazın tam değeri gösteriliyor,o da çok nadir

'' dedi. Araştırmama gerek kalmadı yani. Komşu taşınmazı emsal göstersem de sonuç bu. Keşifte dinlenecek mahalli bilirkişiler ve emlak bilirkişisine güveniyorum. Kalemde de emsal karar araştırması yaptım ancak bir karar örneği yok. İş bilirkişilere kalıyor bakalım keşiften sonra görücez artık değeri neye göre ve nasıl belirlediklerini. Faiz konusunda garantiye alma konusuna gelince ben olayı biraz daha abarttım

ve dava dilekçesinde faizin el atma tarihinden bu mümkün olmadığı takdirde dava tarihinden itibaren işletilmesini talep etmiştim. yargıtay kararlarına göre dava tarihinden itibaren işletiliyormuş. Islah halinde de, ıslah edilen miktar bakımından faiz yine dava tarihinden itibaren işletilirmiş. Yeni HMK' daki düzenleme de bu yönde.

Teşekkürler kolay gelsin..