05-10-2011, 18:47
|
#4
|
|
Fesih tek taraflı bir irade beyanıdır ve karşı tarafa ulaşmakla hüküm ifade eder. Karşı tarafa ulaşmadan önce tek taraflı olarak geri alınabilir. Ulaştıktan sonra da tararaflar arasındaki karşılıklı anlaşma (karşı tarafın, olayda müvekkilinizin muvafakati) ile geri alınabilir.
Müvekkiliniz size karşı tarafla anlaştığını ve feshin geri alındığını, aralarında sulh olduklarını (eğer sulh varsa) bu nedenle davadan vazgeçilmesini veya sulh nedeniyle sona erdirilmesini istediğini yazılı olarak bildirmedikçe davaya devam etmelisiniz. Hatta müvekkilinize de yol gösterici olması ve hak kaybına sebep olmaması açısından; feshin geri alındığına ve kendisinin de muvafakat ettiğine dair işerenle aralarında bir tutanak tutmalarını önerin.
Böyle bir durumda, müvekkilinizden vekalet ücreti almaya hak kazanacaksınız. Eğer ki dava dışı sulh olunduysa, davacı ile davalının dava dışı sulh oldukları hususuyla birlikte davalıdan vekalet ücreti talep ettiğinizi duruşmada beyan edebilirsiniz. Mahkeme (yazılı sulh sözleşmesi olmadığı için) vekalet ücreti talebinizi kabul eder mi? Emin değilim!..
Saygılarımla...
|