05-10-2011, 13:26
|
#3
|
|
Değerli Meslekdaşım,
İşçinin iş akdinin işverence fesh edildiği iddiasına dayalı kıdem ve ihbar tazminatı isteklerinin akit fesh olduktan sonra kurulacak yeni iş akidiyle ortadan kalkmayacağını düşünüyorum.
Siz daha önce yapılan fesh dayalı taleplerde bulunduğunuza ve müvekkilinizle aranızda bu yönde dava açıp takip tme konusunda vekalet akdi kurulduğuna göre müvekkiliniz açıkça davayı takip etmemeniz konusunda talimat vermedikçe davayı sonuçlanıncaya kadar takiple yükümlüsünüz. Bunlar nasıl olsa anlaşmıştır ben de davayı takip etmeyeyim demek büyük hata olur.(Av.K'nu Md.171/1.)
Size müvekkilinz karşı tarafla anlaştığını ve davayı takip etmeyeceğini yada davadan vazgeçtiğini (bu talimatı yazılı isteyin) bildirmedikçe sırf yeni iş akdi kurulmuş olması A.K'nun 165. Maddesi gereğince hem işçi ve hem de işveren yönünden avukatlık ücretinden müteselsil sorumluluğu gerektirmez.
Selamlar.
A.Ömer Eralt
|