Mesajı Okuyun
Old 05-10-2011, 12:33   #5
Av.Barış Kılıç

Bu konu ile ilgili sendika avukatlığı yaptığım dönemde yüzlerce dava açtım ve %90nı kazanıldı. Mahkemeler davayı kabul etmekle birlikte ücret farklarıyla ilgli çelişkili kararlar verdiler. Bir kısmı davayı kabul etti ama ücret farkını hiç vermedi!!! ücret farkının verilmese karar verenler ise idare başvuru tarihini esas alarak verdiler. Daha gerisine gitmediler. Burada ilk soruya cevap olarak diyeceğim tek şey eğer cevap ocak ayında gelmiş ise dava açma süreniz epey bir geçmiş demektir. Çünkü idare mahkemesi kararlarına karşı dava açma süresi 60 gündür ve bu süre hak düşürücü süredir. İkinci soruya ise öğretmenin çalıştığı okula başvuru yapması yeterli. Çünkü başvuruda silsileyi takip etmesi gerekiyor. tabi avukat olarak başvurulacaksa il yada ilçe milli eğitim müdürlüğüne başvurulabilir. Bu arada idare mahkemelerinde tespit davasının olup olmadığı tartışmalı. bence eğer uzman öğretmenlik unvanını almış ise maaş fakları için tam yargı davası açılabilir. Ancak mahkemeler başvuru tarihini esas aldıkları için netice alınabilir mi bilmiyorum.