30-09-2011, 09:23
|
|
|
Peki biz İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Belediye ve kaymakamlığa gönderilen resmi, gerekli makamlarca imzalanmış bir yazıyı ileri sürerek iddiamızı ispat edemezmiyiz?
İl milli eğitim müdürlüğünden belediye başkanlığı ve kaymakamlığa yazılan bir yazıda aynen şu ifade geçiyor ;
"okul alanı olarak ayrılan taşınmazlara konan şerhin kaldırılması konusu incelenmiş olup, taşınmazların plan tadilatı ile okul alanından çıkarılmasına karşılık, öncelikle (bizim müvekkilimiz tarafından söz verilmiş olan) ilköğretim okulu binasının tanzimi, çevre duvarları yapılarak arsası ile birlikte bakanlığımıza bağışlanması karşılığında; taşınmazın geri kalan kısmının okul vasfı alanının kaldırılması uygun görülmüştür."
Belgede böyle bir ifadenin geçmiş olması, bizim müvekkilimiz tarafından verilen kayıtsız şartsız hibe taahhütünü içeren belgedeki muvazaayı ispat etmiş olmaz mı?
not : Bu arada ilk mesajımı iş yoğunluğu içinde yazarken bağışa karşılık talep edilen plan tadilatı yerine imar uygulaması demişim, düzeltir, özürü dilerim..
Saygılarımla..
Ek not : Ayrıca söz konusu işlemle ilgili olarak alınan encümen kararında, her ne kadar bağış şartından bahsetmese de, bağış neticesinde o bölgenin okul alanı olarak tesciline ve bu sebepten, geri kalan alanda tevhit işlemi yapılarak yeni parselin oluşmasına karar verilmiştir.
Yine diğer bir imzalı belgede valilikten Milli Eğitim Bakanlığına yazılmış ve aynen şöyle denmiş ; " .... söz konusu taşınmazın 2/1'ini bağışlayacağını ve üstüne okul yapacağını, geri kalan kısmının plan tadilatı ile konut alanına çevrilmesini talep etmiştir.". Bu aynı ifadeler Belediye meclisi komisyon raporunda da geçmiştir.
Tek sıkıntım müvekkilimiz tarafından verilen beyanın, bu belgeler tarafından bertaraf edilip edilemeyeceği konusunda ki şüphelerim..
|