 |
Alıntı: |
 |
|
|
 |
Yazan avukatderyaozmutlu |
 |
|
|
|
|
|
|
belediye encümeni bir müteahhite inşaat yapması için 6 ay sonraya karar vermiştir.
|
|
 |
|
 |
|
Encümen kararı hakkında daha ayrıntılı bilgi verebilseydiniz daha doğru yanıt verebilirdik. Aşağıda ancak sorduğunuz kadarıyla yanıt sunulabilmiştir:
- Eğer henüz müteahhit ile belediye arasında sözleşme imzalanmamışsa ve iş ihaleden kaynaklanan bir anlaşmazlık ise idare hukukunun alanına girer.
Müteahhit ile belediye arasındaki anlaşmazlıklar
sözleşme imzalandıktan sonra özel hukuk alanına girer.
- Sözleşme imzalandı ise müteahhit söz konusu inşaatı yapmazsa ne olacaktır? Belediye kamu gücünü kullanarak müteahhite zorla inşaat yaptırabilecek midir? Hayır. O halde encümen kararı, idare hukuku açısından kesin ve yürütülmesi zorunlu bir idari işlem değildir.
İYUK 14/d maddesi gereğince, kesin ve yürütülmesi gereken bir işlem hakkında idari yargıda iptal davası açılabilir; kesin ve yürütülmesi zorunlu işlem niteliğinde olmayan kararlar hakkındaki iptal davaları reddedilir.
Saygılarımla