|
Alıntı: |
 |
|
|
|
|
|
|
|
"Ey mahkeme! Kararın hukuka aykırı, aleyhime; bil ki temyiz ettim; gerekçeli kararı da bana göndermeni talep ediyorum, ona göre ayrıntılı bir layiha da vereceğim." demektir.
|
|
 |
|
 |
|
Syn Güntay'a katılıyorum.Süre tutum dilekçesi ile sadece aleyhe işleyen süre dondurulmuş olur.Aslında bu dilekçe havale edildiği tarih itibariyle temyiz edilmiştir.
Syn Arıcı nın dikkat çektiği husus da esasen önemlidir.Zira önemli olan dilekçede talep konusunda belirtilen şey ( temyiz ve müddet-i muhafaza telibinden ibarettir. ) değil, layihanın netice-i talep kısmında belirtilen ifadelerdir.Bu anlamda her nekadar avukatlar olarak " temyiz ve süre tutum dilekçemizin kayıt ve kabulü ile " diyerek cümleye başlıyor ve gerekçeli karar tarafımıza tebliğ ediylldiğinde " AYRICA TEMYİZ SEBEPLERİNİ SUNACAĞIMIZI " belirtiyor isek de kanaatim odur ki dilekçeniz süre tutum ve temyiz dilekçesi olarak değerlendirilecektir.
Bence yapmanız gereken tek şey vermiş olduğunuz dilekçeyi süre tutum ve temyiz dilekçesi olarak zihninizde konumlandırmanız ve gerekçeli temyiz dilekçesini yazıp, ilgili yerel mahkeme kanalı ile ilgili Yargıtay dairesine göndermektir.
Yapacağınız bu son işlem aslında oluşmadığına kanaat getirdiğim görevi ihmal suçu noktasında olası bir soruşturmada savunmanıza güç katacaktır.
iyi çalışmalar
"yasak değil,serbest..." (by dinçer)