Mesajı Okuyun
Old 22-09-2011, 13:31   #27
by dinçer

Alıntı:
Alıntı:
Yazan Av.Armağan Konyalı

Sanık vekilinin hagb kararına itirazı kabul edilirse ne olur? Hüküm açıklanır ve sanığa ceza verilmiş olur. Bunda anlaşılmayacak ne var?

Sizin dediğiniz gibi "Sanık müdafiinin görevi sanık için en faydalı olan şeyi yapıp müvekkilinin lehine çalışmaktır." Halbuki sanık için en faydalı şey ceza almak değildir.

Armağan Bey ;

Sanık duruşmada HAGB uygulanmasını istedi. Mahkemede yargılama sonunda sanık hakkında HAGB uyguladı. Cmk müdaffii sanık hakkında HAGB uygulanmasını istemesine rağmen CMK müdaffii bir üst mahkemeye itiraz ederse, bir üst mahkeme , kararı veren mahkemenin kararını ozabili mi ? Ynai sen yanlış karar verdin bu adama 3 yıl ceza vermeliydin diyebilir mi ?

Syn tiryakim ;

Evet sanık için en faydalı şey ceza almak değildir.Ama bu her zaman böyle de değildir.Bazan cezaevine girmek Müvekkil ve ailesi için bir kurtuluştur.Bu benim değil HAGB nin kaldırılmasını isteyen bir sanığın görüşüdür.Bilmem anlatabildim mi Duruşma esnasında HAGB yi istiyorum diyen sanık, duruşma sonrasında " yok ya ben ona mı evet dedim, ama ben istemiyorum " dedğinde eminim sizv de bu kararın kaldırılması için HAGB YE İTİRAZ DİLEKÇENİZİ benimle aynı duygu ve düşünceler içerisinde yazacaksınız.

Bu durumun haricinde belirttiğim gibi bizler avukat olarak risk alma lüksüne sahip olmayan meslek gurubundayız.Bu nedenle sanığın itiraz kanun yolundan feragat ettiğine dair açık ve yazılı beyanını almaz isem ben bu karara itiraz ederim, temyiz yolu açık olsa temyiz ederdim.Bunu da aslında daha önce 10. cevabımda şu şekilde ifade etmiştim:

Alıntı:
Syn meslektaşım; siz karşılaştınız mı daha önce bilmiyorum ama ben başka bir meslektaşın karşılaştığı bir şeyi anlatmak istiyorum.

Bir meslektaşım aynen böyle bir mevzuda HAGB kararına itiraz etmemişti.HAGB kararını haftalar sonra idrak eden Müvekkili bu sorunu yaşayan avukata " sen neden itiraz etmedin. İtiraz etseydin.Ben duruşma sırasında anlamamış olabilirim.Sen avukatsın bunun sonuçlarını bilmen gerekiyo.Ben 5 yıl içerisinde suç işlemeyeceğimi garanti edemem.Sen nasıl benim adıma garanti edersin." diyerek meslektaş hakkında şikayet ve suç duyurusu yolunu tercih etti.Dedim ya sonuçsuz kalacak ancak baş ağrıtacak şikayet ve suç duyuruları ile uğraşmamak adına itiraz etmek gerekir diye.İşte tam da bu noktada meslektaş hakkındaki suç duyurularının sonuçsuz kaldığını da ifade edeyim.Ancak şu bi gerçek ki başı hayli ağrıdı. Anlatmaya çalıştığım buydu yoksa hukuken itiraz edilmemesinde bi sakınca yoktur kanaatimi daha önce de ifade etmiştim.

SONUÇ OLARAK :

İtiraz etmemekle avukatın herhangi bir zarara uğrayacağını düşünmüyorum.

İtiraz etmekle avukatın hiçbir zarara uğramayacağını düşünüyorum.

HAGB ye itiraz " sanığa ceza verilsin " anlamına gelmez.

HAGB itiraz yoluna tabi olup temyiz yolu kapalı bir karardır.

HAGB ye itiraz halinde sonuç % 99,9 RED dir.( paniğe gerek yok )Evet bu konu hakkındaki sloganı buldum sanırım. PANİK YOK, İTİRAZ VAR.( Dedim ya şahsen ben HAGB den feragat yazısı almamış isem itiraz etmeme lüksünü kendimde göremiyorum.)

iyi çalışmalar
"yasak değil, serbest..."(by dinçer)