|
|
|
|
Syn güntay ;
Sanığın açık arzusundan kastedilen şeyden sizin ne anladığınızı bilmiyorum.Ancak ben burada sanığın açık arzusu ibaresinden duruşma esnasında " evet HAGB istiyorum" şeklindeki beyanın değil, İTİRAZ YOLUNA BAŞVURUP VURMAMA NOKTASINDAKİ AÇIK ARZUSUNDAN BAHSEDİYORUM Kİ bahsetmiş olduğunuz kanunu maddesinin son kelimeleri de buna işaret etmektedir.
Nitekim bu duruma ilişkin beyanımı daha önce bu konuda vermiş olduğum ve sayısı 7 olan cevapta ;
şeklinde vermiş bulunuyorum.
Yani sanığın kanun yolu olan itiraz merciine vaşvurma noktasındaki açık arzusuna müracaat ederek " evet itiraz edilsin " derse itiraz ediyorum." yok itiraz edilmesin ceza tüm sonuçları ile düşsün daha iyi denirse " bu beyanını yazılı olarak alıp, itiraz hakkından feragat nedeni ile dosyama iliştiriyorum.
iyi çalışmalar
"yasak değil, serbest..." (by dinçer)
|
|
 |
|
 |
|
Ben de öyle anlıyorum. Son kelimeler, (başvura
bilir.) bir takdiriliği değil, avukatın başvuru şartını ifade için kullanılmıştır maddede...
Ben de müvekkili sorgudan önce HAGB sorusu gelecek diye bilgilendiriyorum.

Yasanın değiştiğinden, bunun temyiz hakkını kullanmak isteyen kişiler için yapıldığını vs. anlatıyorum. Diğer sonuçlarından bahsediyorum... HAGB kararı verilirse de hiçbir şey yapmıyorum...
Bireysel çalışma tercihinize, gerçekten, saygı duyuyorum.
Benim de hukuksal görüş ve uygulamam budur.