Mesajı Okuyun
Old 28-12-2006, 09:32   #1
Viyola

 
Varsayılan Cezaevinde falaka

Başsavcılık, Sincan Cezaevi'nde bulunan 4 tutuklunun falakalı dayaktan geçirildiği iddiasıyla soruşturma başlattı

Adalet Bakanlığı, yenilenen cezaevlerinde çağdaş ceza infaz yöntemlerinin uygulandığını savunurken, Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı, F tipi cezaevi kompleksi içindeki Sincan Çocuk ve Gençlik Kapalı Cezaevi'nde bulunan 4 tutuklunun falakalı dayaktan geçirildiği iddiasıyla soruşturma başlattı. Yaşları 19-21 arasında değişen 4 genç, kalorifer borularıyla dövüldüklerini belirterek, kanıt olarak vücutlarındaki izleri gösterdi.
F tipi cezaevlerindeki tecrit uygulamalarını protesto etmek için ölüm orucuna giren avukat Behiç Aşçı'ya destek amacıyla eylem yapan Nadir Çınar, Özgür Karakaya, İlker Şahin ve Cenan Altunç cezaevine konulmuştu.
Avukatları, 22 Aralık'ta ziyarete gittikleri 4 gencin sağlık durumlarının iyi olmadığını fark etti. Nedenini sormaları üzerine gençler, gardiyanların sopa ve kalorifer borularıyla kendilerini dövdüğünü, falakaya yatırdıklarını, küfrettiklerini söyledi.
Avukatlar, Ankara Barosu ile Ankara Başsavcılığı'na başvurdu. Baronun görevlendirdiği avukatın da gençlerin vücudunda izler bulunduğunu doğrulaması üzerine olay, Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı'na yansıtıldı. Savcı da gençleri Adli Tıp'ta muayene ettirdi.
Olayla ilgili olarak soruşturma başlatan savcılığın, olaya karışan gardiyanları saptayacağı bildirildi.

Avukatlar başvurdu

Avukatlar, Ankara Barosu ve Ankara Başsavcılığı'na başvurdu. Baronun görevlendirdiği avukat, dayak yiyen gençlerin vücudunda izler bulunduğunu belirtti.

http://www.milliyet.com.tr/2006/12/28/guncel/gun05.html