Mesajı Okuyun
Old 16-09-2011, 16:20   #14
Av. Aykut Toklu

 
Varsayılan

Sayın Yiğit tekrar tekrar başlıklar açıp aynı konuyu eksik yanlış bölük pörçük şekilde tekrar soruyorsunuz...

Konuya açıklık getirdiğimizi umuyorum!

Her kira sözleşmesi eğer sözleşmenin hitamına 1 ay kala iki taraftan birinin yazılı bildirimi ile feshedilmez ise bir sonraki sene için aynı şartlarda 1 sene daha uzar.

1- Tahliye taahhüdü kiralayanın kiracıdan almış olduğu ve tahliyeyi sağlamak amacı ile kullanacağı bir evraktır. Yenileme süresi dediğiniz kira sözleşmesinin bittiği tarih yani sene sonudur. Bu nedenle 31.05.2011 tarihinde önce 01.06.2011 tarihi için alınan tahliye taahhüdü geçerlidir.

2- Tahliye taahhüdü yenilemeyi engeller mi sorusuna da cevap verelim. TAHLİYE TAAHHÜDÜ evin belli bir tarihte tahliye edileceğine dair verildiği için ve Kira Yılı içerisinde verildiği için taahhüd sözleşmenin 31.05.2011 tarihi itibari ile sona ereceği ve 01.06.2011 tarihi itibari ile evin tahliye edileceği anlamına gelir yani tahliye taahhüdü yenilemeyi engeller!

Lütfen artık başka başlık açmayınız ve buradaki meslektaşların zamanını çalmayınız. Burada bir çok meslektaş başlıkları takip edip sizlere bizlere bilgiye ihtiyacı olan insanlara yardımcı olmaya çalışıyor yani çalışıyoruz ancak siz sorularınıza cevap aldığınız halde aynı soruları farklı şekilde tekrar soruyorsunuz...

Umarım en son bu başlıktaki cevaplar yeterince tatmin etmiştir sizi... başka sorularınız var ise de bir daha ki sefere açmış olduğunuz başlık altından devam ederseniz daha iyi olacaktır...

Saygılarımla...