Mesajı Okuyun
Old 15-09-2011, 14:58   #4
Av.Ufuk Bozoğlu

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Konuk
İlginize çok teşekkür ederim. Kusura bakmayın ben bu konulara çok yabancı olduğum için tırnak içinde verdiğiniz cevabı anlayamadım""Arabanızı sattığınızı ve katkı payınızı ispatlanamız durumunda hak kaybına uğramınız önlenecektir." ben arabamı satmak istemiyorum ve onada bir hak vermek istemiyorum

Sayın Katılımcı,

Evlilik birliği öncesi size ait olan arabanızı satmışsınız ve bu paraya kredi çekip ek yaparak yeni bir araba almışsınız. Satım bedeli sizin şahsi malınız kabul edilip bunu değer artış payı olarak talep edebilirsiniz. Ayrıca arabanın kalan değeri üzerinde ise eşinizin tasfiye payı alacağı vardır ve bu da kalan değerin yarısı kadardır.

Eşiniz bu katkı payı alacağını istiyorsa, önce boşanma davası kabul edilip kesinleşmelidir ve edinilmiş mallara katılma rejiminin tasfiyesi ve alacak davası açmalıdır.

Eşinizin kullanmakta olduğu kartınızı kullanıma kapatabilirsiniz ancak bu zamana kadar yapılan harcamalardan bizzat siz sorumlusunuz. Eşinizle ancak bir iç sözleşme yaparak bankaya ödemek zorunda olduğunuz meblağı sonasında eşinizden alma hakkına sahip olabilirsiniz. Bu iç sözleşme bankayı bağlamaz.

Boşanma davanızın içinde, nafaka ve ayrıca maddi ve manevi tazminat talep etme haklarınız da vardır.

Sayın Katılımcı,

Mal rejimi tasfiyesi ve boşanma davaları profesyonellik gerektirir. Tek başınıza bu davaları takip etmeniz mümkün değildir.

Hak kaybına uğramamak için mutlaka bir avukatla birlikte hareket ediniz.

Saygılar.