14-09-2011, 16:26
|
|
|
İcra %40 Kötü niyet tazminatı ve bilirkişi raporunun sınırları
Şimdiden mesajımı okuyup cevap verecek meslektaşlarıma teşekkür ederim.
Kira alacağından dolayı kiralayan (örnek vererek açıklamak istiyorum) ödenmeyen 10 ay için aylık 1.000 TL'den icra takibi yapmakta, borçlu kiracı borcum yoktur diyerek borca itiraz etmekte bunun üzerine itirazın iptali davası açılıp dosya bilirkişye gitmektedir. Bilirkişi, kiralayan tarafından hiç bir talep olmamasına rağmen kiranın tefe tüfe oranına göre 1.200 TL olması gerektiğini beyan etmiş. ve tüm hesaplarıda kendince arttırdığı miktar üzerinden yapmıştır. Bu durum ne derece hukukidir?
İkinci sorum yine blirkişinin raporunda belirtilen bir durum için, 10.000 TL'lik yapılan icra takibinde 7.000 TL'nin kiracı tarfından ödendiği ispat edilmiştir. Kalan 3.000 Tl'lik alacak olduğunu varsayalık (burada tahliye tarihi ile anlaşmzlık olduğu için varsaydım Bilirkişi kiralayanın 3.000 TL üzerinden takip yapmasını haklı bulmuş ve bu miktar üzerinden %40 icra inkar tazminatı verilmesi gerektiğini kabul etmiştir. Fakat 7.000 TL haksız takip yapan kiralayan aleyhine benim talebim doğrultusunda %40 kötü niyet tazminatı verilmesi gerektiğine karar vermemiştir. Bu nasıl bir rapordur lütfen fikirlerinini paylaşır mısnız? VArsa elinizde yargıtay kararı bunuda paylaşırsanız çok sevinirim .
|