Mesajı Okuyun
Old 13-09-2011, 11:03   #34
Av.Barış

Alıntı:
Yazan kapgan
Merhaba Değerli Hukukçular,

Vekaletnamerdeki ''Baro Pulu'' zorunluluğu konusundaki tartışmalara bir yenisi eklenmeli diye düşünüyorum.Daha önce tartışıldı mı bilmiyorum.Başlık çöplüğüne birşey daha eklememek adına ilgili olduğunu düşündüğüm bu başlık altında konuyu irdelemek istedim.

İcra dairelerinde dosyaların evrakların yanında baro pullarının da çalındığını duyuyorum.Son olarak da kendi dosyalarımda yaşadım.Aynı gün açtığım bir dosya serisindeki tüm pullar vekaletnamenin o bölümü yırtılarak alınmış.Bu duruma maruz kalan çok sayıda başka meslektaş da var.Pulun varlığı ve zorunluluğu konusundaki tartışmanın yanına bir de şu fikri eklemek istiyorum.

Baro pul bedeli takip sabitlerinden (vekalet harcı gibi) biri olarak UYAP sistemine eklense ve bu sayede hem baroların iş yükü hem de bizlerin iş yükü azalmış olsa,hem de hırsızlığın önüne geçilmiş olsa (hem de sahte baro pullarının) daha iyi olmaz mı? Toplanan meblağ da bakanlık tarafından barolar birliğine aktarılır.

bende düşünmüştüm. umarım dediğiniz gibi yaparlar. ancak şimdilik pullarınızın üzerini çizerseniz ya da imzanızı ataarsanız kimse çalamaz.