Mesajı Okuyun
Old 12-09-2011, 21:31   #2
Av.Ömer Güntay

Alıntı:
Yazan umutlaw
Sayin meslektaslarim,
Evlendirme yonetmenliginin 17. geregi, Vekaletname ile Muraccat mumkundur. Bu vekaletnamenin bir sekle tabi olma zorunlulugu hangi gerekceye dayalidir? Evlendirme memurlugunun hangisi olabilecegi hakkinda bu vekaletnamede belirtme zorunlulugu var mi? Bu vekaletnameden bir ornek suret elinizde var ise paylasmanizi saygiyla dilerim.

Sayın umutlaw, (Öncelikle yazım dilinizi düzeltmenizi dilerim.)

Evliliğin özel ve ferdî bir kişilik hakkı kullanımı olması, ona hazırlık işlemlerinin, genel vekaletnamede yazan yetkilerle, vekil yoluyla yapılabilmesini de imkansız kılar. İşlem güvenliği gereği özel ve açık, işlemi tanımlayan bir yetki olmalıdır. Gerekçe budur...

Açıkçası, Yönetmeliğin 17. maddesinden memurluk isminin de yazması gerektiği sonucu çıkmaz gibi görünüyor. Ancak, yazılmasında fayda var, o kadar şey yazdıktan sonra...

Vekaletname örneğinin noterlerde olması ihtimali yüksektir, özellikle evlendirme dairelerine yakın noterlerde...

Ancak, ben size özel yetkiyi Yönetmeliğin maddesine uyaraktan hemen yazabilirim:

Alıntı:

Ö Z E L V E K A L E T N A M E

"Ben (tüm kimli bilgileri önce) Ali Alır, (tüm kimlik bilgileri önce) Ayşe Varır ile yapacağım evliliğe ilişkin müracaat işlemlerini Kadıköy Evlendirme Dairesi nezdinde başlatmak ve sonuçlandırmak üzere (tüm kimlik bilgileri önce) Veli İşbitiren'i vekil tayin ettim. İşbu özel vekaletname evlilik işlemlerinin yürütülmesi amacıyla verilmiştir..../..../2011

Saygılarımla.