Konu
:
Teminat senedi sebebiyle yapılan kambiyo takibinde icranın durdurulması mümkün mü?
Mesajı Okuyun
11-09-2011, 23:24
#
7
imperium
Alıntı:
Yazan
Av.Ömer Güntay
Sayın Aladağ,
Söz konusu senetlerdeki imzalarla, atıldığı yerler, tersim özellikleri ve evrak yaşı tesbiti açısından soruşturmaya KANITSAL AÇIDAN yön verebilir. Tanık delili (mesela şirketin önmuhasebecisinin tanıklığı gibi...) ve diğer delillerle birlikte ele alındığında...
Kambiyo senedinin sebepten mücerret oluşu, onun aleyhine menfi tesbit davası açılmasının önünü kapamaz. İşveren anladığım kadarı ile senet metninde görülmemektedir. Takip başlatan senette lehdardır. İyiniyetli 3. kişi değildir yani.
Ben, menfi tesbit davasının denenmesi gerektiği hukuksal kanaatindeyim.
Saygılarımla.
Sayın meslaktaşım, söylediğiniz gibi şirket ortağı değil, takip başlatılan kişi lehtar gözüküyor.. Bu sebeple menfi tespit davasını mutlaka açacagız. Diğer ortağın sorşturma dosyasında yapacagı tanıklıkla da müvekkller işçi konumunda olduğundan senetlerin teminat senedi olduğunu tanıkla ispat etmeye çalışacağız.. Menfi tespit davasından ümidim var ama soruşturma dosyasının yardımıyla icra mahkemesine de itiraz edip, icranın durdurulması kararı alabilir miyiz, onu bilemiyorum..
imperium
Üye Kimliği
imperium İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
imperium İsimli Üyeye Email Gönderin
imperium İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın