Mesajı Okuyun
Old 10-09-2011, 23:33   #4
Av.Ömer Güntay

Alıntı:
Yazan advokat34
Herkese merhaba.
Bir arkadaşımız vergi dairesinde memur olarak çalışmaktadır, kendisi yakında açılacak olan gelir uzmanlığı sınavına girmek istemektedir. Ancak bu sınav için 3 yıl aynı kurumda çalışma zorunluluğu şartı varmış. Arkadaşımız ise 2 yıl 8 ay gibi bir süredir aynı kurumda çalışmakta. Ancak daha önceden başka bir kurumda yine 657 sayılı yasaya tabi olarak 3 yıl hizmeti bulunmakta. Başka bir arkadaşından; "farklı kurumlarda olsa da aynı yasaya tabi olarak geçen hizmetin bir bütün olarak kabul edileceği ve sözkonusu sınav için daha önceki hizmet süresinin de kabul edilmesi gerektiği, bu konuda Danıştay kararı olduğunu" duymuş. Arkadaşımız benden bu konudaki kararı bulmak konusunda ricada bulundu fakat araştırdığım kadarıyla bulamadım. Hukuk proğramlarında bulabilecek arkadaşlardan yardım bekliyoruz. Sınav yaklaştığı için arkadaşımız kaçırmamak için hazırlıklı olmak istiyor. Herkese teşekkür ederiz.

Sayın Meslektaşım,

Ufak çaplı bir inceleme yaptım. Yanıtımdan emin değilim...

Ama, bu üç yıl şartı "Başkanlık" (GİB) bünyesinde 3 yıl görev yapmış olma şartı olabilir... (Başka kurumda geçici görevli olunsa dahi.)

Bu açıdan da konuyu ele almanızı öneririm.

Saygılar.