Mesajı Okuyun
Old 09-09-2011, 16:34   #3
avebrubb

 
Varsayılan

Sn Vural meslektaşıma aynen katılıyorum.
Tapu tahsis belgesi mülkiyete ilişkin belge niteliği taşımamaktadır. Tapu tahsis belgesi şartları tamamlanıp tapu belgesine dönüştürüldüğü takdirde ancak müvekkilinizin dava hakkı doğar.

Kamulaştırmasız el atma davası; idarenin hiçbir kamulaştırma işlemi yapmadan haksız bir şekilde özel şahısların taşınmazına yol, park, kaldırım vs yaparak kalıcı olarak tesis kurmasını ifade eder. (kalıcı tesis kavramı fiilen el atma şartını karşılamaktaydı ancak son gelişmelerle bilindiği üzere sadece idare tarafından taşınmazın imar planında kamusal alan olarak gösterilmesi de el atma sayılmakta)el atmasından doğan tazminat davalarıdır.

Davanızın kamulaştırmasız el atma nedeniyle tazminat şeklinde açılması halinde mahkemece, taşınmazın mülkiyet durumuna bakılacaktır.Mülkiyetin Milli Emlam Müdürlüğüne ait olması nedeniyle hukuken korunacak bir menfaatiniz olmadığı gerekçesiyle davanız red ile sonuçlanacaktır. Bu konuda Yargıtay'dan geçmiş onlarca dava örneği meslek yaşamımda gördüğümü de belirtmek isterim.

Saygılar.